• Badanie napojów bezalkoholowych

    Badanie napojów bezalkoholowych

  • Badanie jaj i przetworów jajecznych

    Badanie jaj i przetworów jajecznych

  • Badania Opakowań

    Badania Opakowań

  • Badanie tuszek i świeżego mięsa drobiowego

    Badanie tuszek i świeżego mięsa drobiowego

  • Badanie wyrobów cukierniczych

    Badanie wyrobów cukierniczych

Badania powierzchni obszaru produkcji i obrotu żywnością

W ramach monitoringu środowiskowego w obszarze produkcji i obrotu żywnością wykonujemy kompleksowe badania obejmujące pobieranie próbek z powierzchni roboczych oraz z urządzeń i rąk pracowników.

Zakres oferowanych badań obejmuje oznaczanie:
  • ogólnej liczby drobnoustrojów
  • liczby Enterobacteriaceae
  • obecności Listeria monocytogenes
  • obecności pałeczek z rodzaju Salmonella spp.
Dodatkowo oferujemy badania powietrza w pomieszczeniach produkcyjnych czy magazynach w zakresie:
  • ogólnej liczby drobnoustrojów
  • ogólnej liczby drożdży i pleśni
  • liczby promieniowców
  • liczby Pseudomonas fluorescens
  • liczby Pseudomonas aeruginosa
  • liczby Escherichia coli
  • liczby gronkowców

Wymazy z powierzchni obszaru produkcji i obrotu żywnością, wymazy z rąk

  • ogólna liczba drobnoustrojów mezofilnych – metoda klasyczna
  • liczba Enterobacteriaceae – metoda klasyczna
  • obecność Salmonella spp. – metoda klasyczna
  • obecność Listeria monocytogenses – metoda klasyczna

Odciski z powierzchni obszaru produkcji i obrotu żywnością

  • ogólna liczba drobnoustrojów – metoda klasyczna
  • liczba Enterobacteriaceae – metoda klasyczna

Lista zawiera:
- Parametry zgodne z aktualnym Rozporządzeniem Komisji (WE) nr 1441/2007 z dnia 5.12.2007 r. zmieniającym rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych
- Dodatkowe parametry (nie objęte rozporządzeniem) w zależności od zapotrzebowania klienta.

Zapytania ofertowe: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.